Mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.
La primera edició va tenir lloc a Barcelona l’any 2011, la segona a Esterri d’Àneu el 2012, i des de 2013 té un caràcter multiseu. Durant tres anys la cultura convidada va ser Itàlia en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular i del Patrimoni, Arianna. El 2016 va ser Mèxic gràcies a la col·laboració amb la Comisión Nacional para el Desarrollo de los Pueblos Indígenas (Gobierno de México).
Descarrega el programa complert
La colònia industrial de Borgonyà es va fundar l’any 1895 quan l’empresa escocesa Coats va decidir instal·lar-hi una fàbrica i dotar-la dels serveis propis d’una colònia. Durant més de cent anys, a la coneguda a Osona com la colònia dels inglesos , s’hi va fabricar fil sota la raó de Fabra i Coats. Borgonyà avui és un dels millors exemples de les colònies industrials catalanes i va ser declarada BCIN l’any 2013. Les imatges enregistrades pel que durant molts anys va ser metge de Borgonyà, Dr. Joan Aranda, mostra algunes de les festivitats característiques dels anys 50 i 60 del segle XX.
cartell_museuter2017_baixa.pdf